Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان - نسرین صفربیرانوند، کتابخانه مرکزی خرم‌آباد یکی از پروژه‌های مهم و استانی است که تکمیل آن در راستای افزایش سرانه فیزیکی کتابخانه‌ها و ارتقای فرهنگی استان نقش قابل توجهی داشت اما به دلایل مختلف این پروژه با گذشت حدود دو دهه به بهره‌برداری نرسیده است.

در برهه‌های مختلف شاهد اظهار نظر و وعده‌های متفاوتی از سوی مسوولان استان در خصوص زمان تکمیل کتابخانه مرکزی خرم‌آباد بودیم اما هیچ کدام  تحقق پیدا نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی ساخت و تکمیل کتابخانه مرکزی دو دهه به طول انجامید که بسیاری از کارشناسان معتقد هستند طولانی شدن پروژه‌ها آنها را مشمول زمان می‌کند، از طرفی با توجه به سرانه فیزیکی کتابخانه‌های استان بهره‌برداری از این پروژه می‌توانست در افزایش سرانه فیزیکی کتابخانه‌ها نقش قابل توجهی داشته  باشد.

هر چند از سوی مجری پروژه یعنی اداره کل راه و شهرسازی لرستان مواردی همچون عدم تامین و تخصیص اعتبار و تورم از موانع تکمیل کتابخانه مرکزی خرم‌آباد مطرح می‌شود، اما برای مردم دو دهه انتظار قابل قبول نیست.

با توجه به اهمیت پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد در سفر رییس جمهور به لرستان اعتبار خوبی برای  پروژه در نظر گرفته شد که به گفته مسوولان همین رقم می‌تواند تکمیل پروژه را در سال ۱۴۰۱ به دنبال داشته باشد.

 تکمیل فاز اول ظرف ۶ تا ۷ ماه آینده 

رییس اداره اجرایی ساختمان و تاسیسات دولتی اداره کل راه و شهرسازی لرستان با اشاره به پیشرفت فیزیکی کتابخانه‌ مرکزی خرم‌آباد می‌گوید: پروژه با پیشرفت فیزیکی ۷۲ درصد فعال است و امیدواریم فاز اول یعنی طبقه همکف و محوطه ۶ تا ۷ ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

لیلا میر عنوان می‌کند: تکمیل طبقه زیرزمین و آمفی تئاتر پروژه نیز بستگی به تزریق اعتبار دارد.

وی با بیان اینکه  اعتبار امسال پروژه ۲۰ میلیارد تومان بود، می‌افزاید: تاکنون ده میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان اوراق از اعتبار سال جاری تخصیص پیدا کرده است.

رییس اداره اجرایی ساختمان و تاسیسات دولتی اداره کل راه و شهرسازی لرستان می‌گوید: در سفر رییس جمهوری نیز ۶ میلیارد تومان از بیست میلیارد اعتبار سال جاری تخصیص پیدا کرد.

نبود اعتبار و عدم تخصیص به موقع میر مهمترین دلایل عدم تکمیل پروژه را بعد از حدود ۱۹ سال نبود اعتبار، عدم تخصیص به موقع اعتبار همچنین عدم تخصیص نقدی اعتبار و تورم مطرح می‌کند.

وی می‌گوید: علاوه بر اعتبار سال جاری تاکنون هفده میلیارد و هشتصد میلیون تومان برای احداث کتابخانه مرکزی خرم‌آباد هزینه شده است.

 

انتقاد از روند پروژه 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان نیز با بیان اینکه ما مجری پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌‌آباد نیستیم، عنوان می‌کند: نهاد کتابخانه‌های عمومی لرستان نیز از روند طولانی شدن پروژه انتقاد دارد، آن هم در شرایطی که افزایش سرانه فیزیکی کتابخانه‌ها در لرستان به دلیل جمعیت بالا ضروری است.

فرشته طهماسبی خاطر نشان می‌کند: تکمیل کتابخانه مرکزی باید جزو‌ اولویت‌های متولیان در راستای فراهم کردن زیرساخت‌های فرهنگی و توسعه کتابخانه‌ها باشد، این پروژه باید سال‌ها پیش به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه ظرف سال‌های اخیر نهاد عمومی کتابخانه‌ها به عنوان دستگاه بهره‌بردار پیگیری‌های متعددی برای تامین اعتبار کتابخانه مرکزی انجام داده است، اظهار می‌کند: با استاندار وقت ،سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی رایزنی‌های  زیادی را انجام دادیم و  اعتبار خوبی تزریق شده است.
تزریق اعتبار در سفر رییس جمهوری 

مدیرکل کتابخانه‌های لرستان می‌گوید: با توجه به انعکاس مشکلات کتابخانه مرکزی خرم‌‌آباد در سفر رییس جمهوری از ۶۰ میلیارد تومان اعتباری که به کتابخانه‌‌ها اختصاص داده شد چهل میلیارد تومان به کتابخانه مرکزی تخصیص داده شد.

طهماسبی می‌افزاید: امیدواریم با تزریق این اعتبار علاوه بر طبقه همکف در سال ۱۴۰۱ طبقه زیر زمینی نیز به مرحله قابل قبولی برسد.

دستگاه مجری اهتمام بیشتری داشته باشد

وی می‌گوید: به دلیل اهمیت کتابخانه مرکزی معاون عمرانی استانداری  پانزده روز یکبار از پروژه بازدید می‌کند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان تاکید می‌کند: اگر دستگاه مجری اهتمام بیشتری داشته باشد، با توجه به اعتبار و امکانات خوبی که مهیا شده در آینده نزدیک شاهد تکمیل این پروژه خواهیم بود.

 

بالاترین اعتبار به پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌‌آباد

در همین راستا معاون بودجه و برنامه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان نیز با اشاره به اینکه عملکرد اعتباری پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌‌آباد تا سال ۱۳۹۵ ،۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان و از سال ۹۶ تا سال ۹۹ عملکرد اعتباری داشته است، عنوان می‌کند: اعتبار سال ۱۴۰۰  کتابخانه مرکزی خرم‌‌آباد ۲۰ میلیارد تومان بود که تاکنون ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان آن تخصیص پیدا کرده است.

به گفته امید امیدی پروژه کتابخانه مرکزی خرم‌آباد در بین تمام پروژه‌های استانی بالاترین اعتبار را دارد. 

وی با اشاره به اینکه در سفر رییس جمهور به لرستان   ۶۰ میلیارد تومان برای ۶ کتابخانه استان توافق شده است، می‌گوید: بیشترین مبلغ سفر رییس جمهوری در حوزه کتابخانه‌ها به کتابخانه مرکزی مربوط می‌شود، برنامه زمان بندی برای تکمیل پروژه سال ۱۴۰۱ است‌.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز سرانه فیزیکی کتابخانه ها پروژه کتابخانه مرکزی خرم کتابخانه مرکزی خرم آباد تکمیل کتابخانه مرکزی سفر رییس جمهوری میلیارد تومان میلیون تومان بهره برداری سفر رییس اعتبار سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۵۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل تامین منابع اعتباری پروژه راه آهن لرستان حل شد

به گزارش خبرنگار مهر، محسن منصوری ظهرسه‌شنبه در حاشیه بازدید از پروژه راه آهن لرستان، اظهار داشت: این پروژه ضمن انتفاع مردم لرستان اهمیت منطقه‌ای دارد و جزو کریدورهای اصلی است، دسترسی به مسیرهای ریلی را تسهیل می‌کند و با جدیت دنبال شده است.

وی عنوان کرد: بخش خوبی از پروژه پیش رفته است و بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

معاون رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بخش زیادی از بار مورد نیاز از طریق بندر امام وارد کشور می‌شود و بیش از ۶۰ میلیون تن بار از منطقه باید جابجا شود، گفت: زیر ساخت و امکان جابجایی بار بسیار پایین است که با راه آهن میزان ظرفیت جابجایی افزایش می‌یابد.

منصوری، بیان داشت: با تاکید رئیس جمهور و مصوبه سفر، کار در پروژه راه آهن لرستان سرعت گرفت و تا اسفند پارسال پیشرفت مطلوبی داشت اما به دلیل محدودیت منابع دچار افت و پس از آن در اجرای پروژه تأخیر ایجاد شد.

وی با تاکید بر اینکه پروژه سنگین است و منابع مالی بسیاری نیاز دارد، افزود: با استفاده از ۱.۲ میلیارد منابع دفتر مقام معظم رهبری در قالب صندوق توسعه و پیگیری رئیس جمهور، تأمین منابعی از محل تهاتر نفت انجام شده است.

معاون رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه فرآیند تبدیل نقدینگی با تأخیر مواجه است، ادامه داد: پنجشنبه گذشته جلسه‌ای با نظر رئیس‌جمهور در سطح ملی برگزار شد که در اسرع وقت محموله مناسب نفت برای تأمین منبع مالی این طرح در نظر گرفته و تحویل پیمانکار شود، این فرآیند آغاز شده است و به زودی در تأمین منابع تسهیل می‌شود، با این وجود ما نگذاشتیم کار برای تأمین منابع مالی پروژه تعطیل شود.

منصوری در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه چون اعتبار به روز شده طرح بالای ۵۰۰ هزار میلیارد ریال است بنابراین تأمین منابع ارزی آن ضروری است، عنوان کرد: فرآیند عملیاتی تهاتر نفت برای پروژه آغاز شده است، منابع بودجه عمومی را نمی‌توانیم وارد این پروژه کنیم، چون زمانبر است، منتهی با این حجم کار و تجهیز کارگاهی که صورت گرفته با تلاش شبانه روزی باید اختصاص منابع متناسب با اجرای پروژه باشد.
وی با بیان اینکه راه آهن لرستان پروژه ملی و بین المللی است و شمال به جنوب را تکمیل می‌کند و دستور رئیس جمهور این است که کار دنبال شود، گفت: مجموعه وزارت راه پنج پروژه ریلی را در دستور کار دارد که راه آهن لرستان یکی از آنها است، موضوع تأمین منابع پروژه حل شده است و همه جدی هستیم کار را تکمیل کنیم.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه با پیگیری استان و وزارت راه پای کار هستیم و بعد از این سفر جلسات عملیاتی را در این رابطه برگزار می‌کنیم تا تهاتر نفت با ورود اعتبار از محل استیجازه رهبری و تخصیص ارز صورت بگیرد.

کد خبر 6099277

دیگر خبرها

  • تحقق ۶۷ مصوبه سفر اول رییس جمهور به مرکزی
  • ۱۳۵ مصوبه برای گلستان در سفر دوم رییس جمهور اختصاص یافت
  • پروژه فیبر نوری استان قم با حضور رییس جمهور افتتاح می‎شود
  • خبر خوش برای لرستانی‌ها؛ مجوز سد معشوره صادر می‌شود‌
  • جذب اعتبارات پروژه‌های شاخص سفر رئیس‌جمهور به لرستان پیگیری شود
  • ورزشگاه خرم‌آباد با حضور رئیس‌جمهور افتتاح می‌شود
  • رستگاری ورزشگاه خرم‌آباد به‌وقت دولت سیزدهم
  • مشکل تامین منابع اعتباری پروژه راه آهن لرستان حل شد
  • ورزشگاه ۱۵ هزار نفری خرم‌آباد در آستانه افتتاح با حضور رئیس‌جمهور
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران