Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@09:32:52 GMT

مشکل اصلی در مدیریت آب تولید آن است

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۴۵۲۵۰

مشکل اصلی در مدیریت آب تولید آن است

ایسنا/لرستان عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: برای تقویت و افزایش تولید آب تنها راه ممکن حفظ تعادل چرخه آب(سیکل هیدرولوژی) با تاکید بر حفاظت و حمایت از پوشش گیاهی سطح زمین (land Cover)بطور اعم و جنگل و مرتع بطور اخص است.

رضا چمن‌پیرا در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با عبارت رایج "نجات آب" و مدیریت منابع آبی اظهار کرد: عبارت نجات آب را صحیح نمی‌دانم، چرا که آب خود ماهیتا نجات بخش بوده و مایع حیات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در کشور ما از صدر تا ذیل برای مدیریت آب صرفا رویکرد مدیریت مصرف حاکم است، حال آنکه مشکل اصلی در مدیریت تولید آب است، افزود:  چنانچه تولید آب کاهش یابد یا در شرایط خاص متوقف شود، مدیریت مصرف عملا کارکرد خود را ازدست خواهد داد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: برای تقویت و افزایش تولید آب تنها راه ممکن حفظ تعادل چرخه آب(سیکل هیدرولوژی) با تاکید بر حفاظت و حمایت از پوشش گیاهی سطح زمین (land Cover)بطور اعم و جنگل و مرتع بطور اخص است.

حریق، چرای مفرط و جنگل‌تراشی عوامل عمده برهم زننده تعادل طبیعی چرخه آب و تخریب سرزمین است

چمن‌پیرا بیان کرد: از بین رفتن عرصه‌های جنگلی و مرتعی در اثر  عوامل متعدد انسانی نظیر آتش‌سوزی‌های پی در پی، جنگل تراشی، چرای مفرط، توسعه بی‌رویه و غیر اصولی اراضی کشاورزی، باغات، صنایع و شهری از طریق تجاوز به حریم منابع طبیعی، عدم توجه کافی به مدیریت سرزمین بخصوص حفاظت خاک و آبخیزداری و .... از جمله عوامل عمده برهم زننده تعادل طبیعی چرخه آب و تخریب سرزمین است، که ماحصل آن بصورت سیل و خشکسالی بروز نموده و کل حیات را با مخاطره مواجه می سازد.

وی ادامه داد: ازدیگر نتایج شوم تخریب سرزمین می‌توان به کاهش آبدهی چشمه‌ها و چاه‌ها، خشک شدن رودخانه‌ها و تالاب‌ها، افت شدید سطح سفره‌های آب زیرزمینی به دلیل عدم تغذیه متوازن و تخلیه بیش از حد آب زیرزمینی در اثر پمپاژ، سله‌بندی و کاهش عملکرد اراضی کشاورزی و ... اشاره کرد.

ایران بیش از ۷۰ درصد از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب منابع آب تجدیدشونده را استفاده می‌کند

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه سرانه منابع آب کشور در سال ۱۳۰۰ برای هر ایرانی ۱۳هزار مترمکعب بوده که اکنون به کمتر از ۱۵۰۰ متر مکعب تقلیل یافته است، افزود: این در حالیست که براساس برخی شاخص‌های بین‌المللی کشورهایی که سرانه منابع آب در آنها کمتر از ۱۷۰۰ متر مکعب باشد در وضعیت تنش شدید آبی قرار دارند.

چمن‌پیرا خاطر نشان کرد: همچنین هر کشوری که بیش از ۲۰ تا ۴۰ درصد از منابع آب تجدیدپذیر خود را (سالانه) مصرف کند دچار تنش متوسط تا شدید آبی خواهند شد.

وی یادآور شد: درحال حاضر ایران بیش از ۷۰ درصد از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب منابع آب تجدیدشونده(متوسط بلند مدت) خود را مورد استفاده قرار می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ایران مدیریت منابع آب منابع آب زیرزمینی منابع آبی منابع طبیعی تولید آب منابع آب چرخه آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۵۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد

محمد رضا کشاورزیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نیمه شب گذشته دو تن و ۱۲۰ کیلوگرم از یک خودرو عبوری نیسان کشف و ضبط شد، ابراز داشت: این خودرو از نیشابور عازم شهریار بود که در شاهرود زمین گیر شد.

وی ضمن بیان اینکه مأموران پاسگاه شهید نوری شاهرود موفق به شناسایی این محموله شدند، افزود: محموله به طور ماهرانه، حرفه‌ای و به شکل کتابی چیده شده بود که در نوع خود نادر است.

رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود ضمن بیان اینکه یگان حفاظت با هرگونه مصادیق قاچاق چوب به شدت برخورد می‌کند، ابراز داشت: راننده دستگیر پرونده فرد تشکیل و تحویل مراجع قضائی شد.

کشاورزان اضافه کرد: تخریب حوزه محیط زیست و منابع طبیعی قابل جبران نیست و لذا حراست و حفاظت آن یک وظیفه عمومی تلقی می‌شود.

وی افزود: از شهروندان درخواست داریم هر گونه تخریب را حتماً گزارش دهند تا موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.

کد خبر 6098674

دیگر خبرها

  • کشف و توقیف بیش از ۴۱ تن چوب قاچاق در استان کرمان
  • برداشت ۷کیلوگرم زعفران در هر هکتار از مزارع لرستان
  • معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان
  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • یک حلقه چاه آب غیر مجاز در تنگستان پلمب شد
  • مشکل تامین منابع اعتباری پروژه راه آهن لرستان حل شد
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی