Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@14:09:06 GMT

زیرساخت فرهنگ ملی، اقوام و فولکلورهای آن هستند

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۹۹۲۰۴

زیرساخت فرهنگ ملی، اقوام و فولکلورهای آن هستند

ایسنا/لرستان معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان گفت: زیرساخت فرهنگ ملی یک کشور را اقوام و فولکلورهای آن تشکیل می‌دهد که می‌توان با همدلی و وحدت، کشوری مقتدرتر و قدرتمند در عرصه‌های مختلف داشت.

رامین جانی‌پور امروز یازدهم خرداد ماه در آیین اختتامیه دومین جشنواره دانشجویی، فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین که در محل سالن جلسات جهاد دانشگاهی برگزار شد، با بیان اینکه این نهاد انقلابی در راستای رسالت ذاتی خود در عرصه فرهنگ و دانش در معاونت فرهنگی زمینه‌های متنوعی برای انجام فعالیت‌های مربوط به مرکز افکارسنجی، خبرگزاری(ایسنا و ایکنا)، سازمان دانشجویان و انتشارات ایجاد کرده است، بیان کرد: یکی از کارهایی که جهاد دانشگاهی در راستای اعتلای فرهنگ این مرزوبوم انجام داده راه‌اندازی مراکز تخصصی براساس ضرورت و نیاز جامعه در زمینه‌های مختلفی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: راه‌اندازی مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی ایران زمین برای اولین بار در کشور و واگذاری ستاد و دبیرخانه آن به جهاد دانشگاهی از جمله برنامه‌ها و سیاست‌های کلان حوزه فرهنگی در راستای تقویت، انسجام بخشی و وحدت فرهنگی در بین اقوام سرزمین ما ایران با استفاده از ظرفیت پویا، خلاق و جسورانه دانشجویان بوده است.

برگزاری پنج دوره بررسی سیر ادبیات بومی ایران  در لرستان

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به اینکه مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی ایران زمین ضرورت دانست با ایجاد یک مرجع قابل اعتماد و اعتناء در راستای انجام پژوهش‌های فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین قدم‌های مثبتی بر دارد، گفت: ین پژوهش‌ها از فیلتر دانشجویی و دانشگاهی عبور کرده و پس از ثبت و ضبط به عنوان یک مرجع در اختیار دانشجویان، هنرمندان و پژوهشگران قرار گرفت.

جانی‌پور اضافه کرد: براین اساس در این مرکز پنج دوره بررسی سیر ادبیات بومی ایران تحت عنوان "کله‌باد" با حضور پژوهشگران مطرح کشور، دانشجویان و اساتید برگزار شد.

ارسال بیش از ۷۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره اقوام ایران زمین در طی چند سال

وی تصریح کرد: در دوره‌های مختلف برگزاری جشنواره مذکور بیش از ۷۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که آثار به صورت کتاب و کتابچه‌های الکترونیکی در اختیار متقاضیان قرار گرفت.

این مسئول اظهار کرد: همه این فعالیت‌ها به عنوان گنجینه خوبی از هنرمندی فرزندان ایران زمین در اختیار معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی است و در نمایشگاه‌ها و برنامه‌های فرهنگی آنها را به نمایش می‌گذاریم.

جانی‌پور هزینه در حوزه فرهنگ را سنگین و بدون بازگشت برشمرد و با بیان اینکه به لحاظ معنوی این هزینه‌ها نوعی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود، تصریح کرد: فرهنگ و توسعه فرهنگی حمایت کامل‌ هنرمندانه و دلسوزانه را می‌طلبد.

وی زیرساخت فرهنگ ملی یک کشور را اقوام و فولکلورهای آن دانست و تاکید کرد: با وحدت، همگرایی و همبستگی می‌توان کشوری مسنجم‌، قدرتمند و مقتدتر در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... داشت.

جانی‌پور با تقدیر از همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و داوران در برگزاری این جشنواره، یادآور شد: امسال به دلیل شرایط بیماری کرونا دومین جشنواره دانشجویی، فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین در دو محور فیلم و عکس برگزار که در مجموع ۳۰۰ اثر از ۱۰۰ هنرمند به دبیرخانه جشنواره از دانشگاه‌های مختلف ارسال و پس از داوری در نهایت ۱۰ اثر برگزیده و از آنان تجلیل شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری سازمان دانشجويان جشنواره دانشجویی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی جهاد دانشگاهی لرستان افکارسنجی خبرگزاری ایسنا خبرگزاری ایکنا جشنواره اقوام ایران زمین معاونت فرهنگی جهاد ایران ادبیات بومی ایران اقوام ایران زمین جهاد دانشگاهی جانی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۹۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی دفتر موسیقی برای همکاری با فضای دانشگاهی کشور

 به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری جشنواره سرود فجر با حضور امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی، حامد جلیلی مدیر دفتر سرود، حسین صیامی دبیر اجرایی جشنواره در سالن جلسات اداره کل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. 

 در بخشی از این نشست، مدیر دفتر سرود  درباره بخش جوایز گفت: ما برای هر بخش جوایز مختلفی تعیین کردیم، چیزی که تعیین شده تندیس جشنواره، یک لوح تقدیر و جایزه نقدی خواهد بود.

حامد جلیلی در ادامه گفت: چون این دوره اول است ظرفیت فقط برای ایران بود نگاه ما فراتر از ایران است طبق رصد ما گروه های سرود می توانند فرامرزها کار کنند.

سمیعی درباره ارتباط با دیگر هنرمندان فعال شهرستان ها گفت: این جلسات استانی فرصت خوبی برای شناخت ظرفیت ها است ، این ارتباط در شهرستان ها الان در حال شکل گیری است .

جلیلی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره مبلغ بودجه جشنواره گفت: ما عادت نداریم درباره بودجه صحبت کنیم گرچه کاملا گروه ها جهادی کار کردند، الان مبلغ دقیق نداریم.

جلیلی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا درباره برپایی ادامه دار جشنواره گفت: بله جشنواره قرار است هر سال برگزار شود و انشالا این قسم هنر در مسابقات و جشنواره ها حضور داشته باشند.

سمیعی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا درباره ارتباط با بدنه دانشگاهی کشور گفت: ما وقتی صحبت از بحث اکادمیک‌ می کنیم، یعنی این خلاها را احساس کردیم و یک پله جلو هستیم اما این سوال ذوابعاد است و این یکی از ابعاد است، ما از یک سو می توانیم برای مربیان و استعدادهای سرود کلاس های آموزشی طبقه بندی شده بگذاریم و دانشگاه اینجا می تواند کمک کننده باشد تا در یک ارتباط سازنده استعدادها معرفی شوند و این ظرفیت های گروهدهای کر بتوانند مبنای درسی قرار بگیرند و ما این امادگی را اعلام می کنیم که انی همکاری را با دانشگاه ها داشته باشیم.

سمیعی در ادامه در پاسخ به انتقادات به وضعیت سرود کشور گفت: ما همیشه منتقد شرایط و ساختار سرودی که وجود دارد هستم به باور من سرود یک اتفاق موثر است و می تواند بازگو کننده خیلی موارد باشد، اما در یک سردرگمی قرار گرفته است. اگر اینجا صحبت انتقادی نمیکنم به یک دلیل است که جشنواره مرکب حرکت است نه مقصد ، ما اینجا صحبت از اهمیت ابعاد اکادمیک می کنیم چون مشکلات ان را حس می کنیم و میخواهیم جبران کنیم تا این گروه ها را ترمیم کنیم.

جلیبی نیز اظهار داشت: تنها ارگانی الان با ما همکاری می کند مجموعه رسانه‌ای نهضت است و برای همکاری بیشتر با سایر نهادها  هم آماده هستیم.

سمیعی در پایان گفت: ما به یک راهبرد اجماعی در عرصه سرود کشور نیاز داریم و این بهترین اتفاق برای سرود است.

 این خبر در حال تکمیل است....

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از ایران تا ازبکستان و تاجیکستان با شاعران پارسی زبان در نمایشگاه کتاب
  • برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان
  • همکاری ایران و مجارستان در حوزه فرهنگ و هنر
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • باغ کتاب میزبان جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی شد
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • اعلام آمادگی دفتر موسیقی برای همکاری با فضای دانشگاهی کشور
  • نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران
  • شهرستان بروجن میزبان نخستین جشنواره اقوام و سنن ایرانی